Søkevinkler

Figur 1, søkevinkler.
Foto: Hans Christer Rask Arnesen

Man lager som regel søkevinkler av metalltråd eller syrefast metall som er bøyd i en vinkel og satt inn i en metallhylse. Man må holde fast i hylsene slik at vinklene kan svinge fritt frem og tilbake. Hold vinklene rett frem, en anelse ned, slik at de ikke bare slenger frem og tilbake når du beveger deg. Se figur 1.

Nå må du prøve deg frem slik at du får en "kommunikasjon" mellom vinklene og det du vil finne. Finn ut hva som er et Ja for deg, får du at vinklene slår ut til høyre, er det et Ja. Da burde Nei være til venstre. Du får se hva som passer deg best. Hold fast på det du finner ut slik at du ikke tviler når du skal finne noe. Noen fortrekker at de krysser foran seg for et Ja, og at de peker fra hverandre for et Nei. Det er helt opp til deg. Fordelene med søkevinkler er at du kan finne ut flyteretningen på for eksempel en vannåre, eller hvor vannåren kommer fra. De vil da peke i den retningen du "spør" etter. Det er viktig å trene seg mye i begynnelsen for å innøve en teknikk og en praksis som fungerer.

Nå som du er kommet i gang er det mange muligheter for bruk av søkevinklene. Du kan lage for eksempel en målestokk i prosent, ved at null prosent er når vinklene svinger til høyre, rett frem 50 prosent og svinger de til venstre, er det 100 prosent. Dette er spennende hvis du foreksempel måler livskraften i vann, matvarer og medisiner. Du kommer til å bli overrasket over hvor nøyaktig resultatene blir etter litt øvelse.

 Med vennlig hilsen oss i Ønskegnisten as

 

- En spesiell søkevinkel, "Hartmann søkevinkel", laget i messing, utviklet i Tyskland av dr. Harmann gjennom flere tiår.
Foto: Lill Talseth
- Den er veldig god å gå med, man får elegante utslag og vekker oppsikt når man bruker den.