Figur 1, ønskekvist i pv
Foto: Hans Christer Rask Arnesen

En ønskekvist er som regel, fra gammelt av, laget av en Y-formet trekvist av et treslag.Hvilket treslag man bruker er som regel en smaks sak, noen mener at de forskjellige treslagene kan brukes for å finne forskjellige ting.

I dag bruker mange en ønskekvist laget av metall, acryl eller pvc.

Fordelen med metall, acryl eller pcv er at man kan ha en ønskekvist for hånden hele tiden og under alle forhold og man kan bruke den i åresvis. En laget i tre tørker fort ut og bli da som regel ubrukelig.

Bruksanvisning:

Hold rundt endene av ønskekvisten og spenn den opp slik at den blir passelig stram, gjerne tommelen på innsiden og de andre fingrene på utsiden. Se figur 1. Hold den rett fremover og slapp godt av i armene og skuldrene. Nå kan du se om du får den til å bevege seg. Still først spørsmål om hva et Ja er for deg, slår den da ned, er ned Ja for deg. Nei bør da være opp. Hold fast på dette og bruk alltid dette videre. Det samme gjelder hvis du møter en vannåre, bøyer den seg ned over vannåren,vet du at det er der vannåren starter. Det er viktig til og begynne med å øve seg for å lage et "språk" du forstå,r slik at du vet hva utslaget betyr hver gang du søker på noe og får et utsalg.

Vanligvis blir din "aura" større når du går med ønskekvist. Derfor må du være nøye med å presisere at du vil treffe energiene du søker etter, med beina (når det gjelder for eksempel en vannåre) eller med hånden.  Ellers viser det seg at din "aura" kan møte energiene lenge før du er fysisk over den/de, for eksempel en vannåre, og få et utslag på galt sted. Dette er som regel hovedårsaken til at "kvistgjengere" får ulike utslag når de søker etter det samme. Man måler da med forskjellige forutsetninger og forskjellig aurautstrekning (lengde auraen er fra kroppen din).

 

 

Fra gammelt av ble ønskekvister som regel brukt til å finne vannårer og malmårer.

I dag har bruken av ønskekvist blitt utvidet, fordi bevisstheten vår øker, til å søke etter utrolig mange ting og gjenstander som:

Energier i mange former, ettersøk av dyr og mennesker, forskjellige jordkrefter, gode byggeplasser og soveplasser, vannårer (beliggenhet, dybde, kvalitet og mengde), mineralårer, kraftladeplasser, PSI - spor (tankespor), sykdommer og steder, aura, chakra og mye annet. Det er bare fantasien som setter begrensinger.

Men det er viktig å huske på at alle kan ikke søke på alt, som regel viser det seg at noen er for eksempel dyktige til å søke etter vann, mens andre kan være dyktige til å finne bortkommede dyr og mennesker og så videre.